ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιορτή επιχειρηματικής δημιουργίας στο Επιμελητήριο Σερρών

Γιορτή επιχειρηματικής δημιουργίας στο Επιμελητήριο Σερρών

Τους μελλοντικούς επιχειρηματίες βραβεύει, την ερχόμενη την Τρίτη, το Επιμελητήριο Σερρών σε μια γιορτή «μαθητικής επιχειρηματικής δημιουργίας».

Οι μικροί μαθητές θα βραβευτούν για τα σταντ των επιχειρήσεων που δημιούργησαν, στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Σταδιοδρομίας «Μαθητών Επιχειρείν». Σκοπός του Θεματικού Δικτύου, είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας στους μαθητές, μέσω της ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν ως προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ικανοτήτων.
Το ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς από το 2006, όρισε τις οκτώ βασικές ικανότητες οι οποίες είναι απαραίτητες για την προσωπική ολοκλήρωση και ανάπτυξη του κάθε πολίτη και έθεσε την ικανότητα για «Πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα» ως μια από αυτές. Το αίσθημα πρωτοβουλίας και η επιχειρηματικότητα αναφέρεται στην ικανότητα ενός ατόμου να μετατρέπει τις ιδέες του σε δράση και περιλαμβάνει τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την ανάληψη ρίσκου, καθώς και την ικανότητα σχεδιασμού προκειμένου να επιτυγχάνονται συγκεκριμένοι στόχοι.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν το Επιμελητήριο Σερρών με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών- Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Σερρών, θα λειτουργήσει έκθεση παρουσίασης των μαθητικών επιχειρήσεων στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Σερρών.