ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στόχος για τριπλάσιες εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας- Σερβίας

Στόχος για τριπλάσιες εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας- Σερβίας

Σε τριπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας-Σερβίας προσβλέπουν τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς στόχος είναι το διμερές εμπόριο να φτάσει στο 1 δισ. ευρώ ετησίως, έναντι περίπου 360 εκατ. ευρώ σήμερα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Γεωργάκος, με την ευκαιρία των εγκαινίων του πρώτου γραφείου του φορέα στη χώρα, στην πόλη Λέσκοβατς.

«Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε το πλαίσιο συνεργασίας για να επιτευχθούν επιχειρηματικές συμφωνίες με εταιρείες των δύο χωρών. Στόχος είναι οι συναλλαγές να φθάσουν στο 1 δισ. ευρώ ετησίως. Βασικό μέλημα του επιμελητηρίου είναι να δημιουργηθεί ένα νέο οικονομικό περιβάλλον, που θα φέρει νέες εταιρείες και νέες θέσεις εργασίας. Το γραφεία του επιμελητηρίου θα λειτουργούν ως κέντρα πληροφόρησης και προώθησης των ελληνοσερβικών οικονομικών σχέσεων» σημείωσε ο κ.Γεωργάκος. Κατά τον ίδιο, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από τα φορτία που μεταφέρονται στη Σερβία μέσω θαλάσσης, μόνο το 3% εξυπηρετείται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εγγραφής στα μητρώα του επιμελητηρίου ξεπερνούν τις 200 στις πρώτες 50 ημέρες λειτουργίας του, ενώ πρόσθεσε ότι ένας από τους στόχους του νέου φορέα είναι ως το τέλος του 2015 να δημιουργηθεί κάρτα μέλους, ο κάτοχος της οποίας θα έχει έκπτωση στις τιμές πολλών υπηρεσιών όπως είναι τα ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα κ.α. Η διοικητική οργάνωση του Επιμελητηρίου συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια του δεύτερου γραφείου στο Βελιγράδι, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 12 Ιουνίου, στο κτήριο του Επιμελητηρίου του Βελιγραδίου

Σχετικές ειδήσεις