ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευκαιρίες προώθησης Eλλήνων δημιουργών και desing στην Κίνα

Ευκαιρίες προώθησης Eλλήνων δημιουργών και desing στην Κίνα

Εκπρόσωποι του Οργανισμού Προώθησης Design και Προιόντων (PDC) της έκθεσης Canton Fair από το Guangzhou, της μεγαλύτερης κρατικής εμπορικής έκθεσης του κόσμου, έρχονται στην Ελλάδα για να συναντηθούν με πλατφόρμες προώθησης του Ελληνικού Desing αλλά και Έλληνες Δημιουργούς (αρχιτέκτονες, Βιομηχανικούς Σχεδιαστές, Σχεδιαστές μόδας κλπ) ώστε να προωθήσουν το Ελληνικό Design στην Κίνα μέσα από τα δίκτυά τους και να δημιουργήσουν συνεργασίες.

To PDC (www.pdc.org.cn) είναι μέρος της China Import - Export Fair η οποία ονομάζεται και Canton Fair www.cantonfair.org.cn - (ανήκει στο Υπουργείο Εμπορίου της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας), μιας παγκοσμίως γνωστής Expo, η οποία διοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο, την 'Ανοιξη και το Φθνινόπωρο κάθε χρονο από το 1957 εώς σήμερα.

Η έκθεση αυτή συγκεντρώνει 25.000 Κινέζους Εκθέτες, και περισσότερους από 200.000 παγκόσμιους αγοραστές από όλο τον κόσμο. Το PDC, ιδρύθηκε το 2011, και έκτοτε στόχος του είναι να φέρει σε επαφή τους διεθνείς σχεδιαστές με Κινεζικές εταιρίες μέσα από εκθέσεις και διοργανώσεις όπως το Design Show, Design Forum, Design Awards,Design Gallery και άλλα... Τα τελευταία 5 χρόνια, 525 εταιρίες design και οργανισμοί από 15 χώρες συμπεριλαμβανομένου της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και άλλων σημαντικών εκπροσώπων του διεθνούς σχεδιασμού έχουν εκθέσει στο PDC Design Show και σε αντίστοιχες δράσεις του.

Το PDC σε συνεργασία με την πλατφόρμα DESIGNLOBBY.ASIA διοργανώνει στην Αθήνα την Παρασκευή 3 Ιουλίου ενημερωτική συνάντηση / παρουσίαση των υπηρεσιών του, με σκοπό να δημιουργήσει σχέσεις φιλίας με τους Ελληνικούς Οργανισμούς και τα γραφεία, να διερευνήσει πιθανότητες συνεργασίας με τους Έλληνες

Σχεδιαστές με πιο αποτελεσματικούς τρόπους όπως την προώθηση Ελληνικής αντιπροσωπείας στην έκθεση Canton Fair, καθώς και στα ειδικά events.

Στόχος είναι μέσα από την δημιουργία του γραφείου του PDC Eλλάδας με την στρατηγική συνεργασία του DESIGNLOBBY.ASIA να προωθηθεί το Ελληνικό Design στην Κινεζική Αγορά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης εκπρόσωποι από τις σημαντικότερες δημιουργικές πλατφόρμες της Ελλάδας με εξωστρεφή χαρακτήρα όπως LIVING POSTCARDS, LOVEGREECE.COM, QRATOR.COM ,THE GREEK FOUNDATION, DESIGNLOBBY.ASIA θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στους Κινέζους εκπροσώπους.
Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα του Ελληνο-Κινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας.