ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε εκτροπή ή ακύρωση πτήσεων που είχαν προορισμό τις Βρυξέλλες προχώρησαν οι αεροπορικές εταιρίες

Σε εκτροπή ή ακύρωση πτήσεων που είχαν προορισμό τις Βρυξέλλες προχώρησαν οι αεροπορικές εταιρίες

Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση της Αegean, σήμερα, από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών -Την ίδια ώρα η Delta Air Lines και η United Airlines προχώρησαν σε εκτροπή των πτήσεών τους μετά τις φονικές εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, ενώ η ιρλανδική Ryanair ακύρωσε όλες τις πτήσεις που είχαν προορισμό τους το συγκεκριμένο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Aegean, «οι πτήσεις Α3621, Α3622, Α3623 προς/από Βρυξέλλες δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα 22 Μαρτίου, καθότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό.

Οι αλλαγές εισιτηρίων είναι δυνατές χωρίς χρέωση και οι ακυρώσεις πραγματοποιούνται με πλήρη επιστροφή χρημάτων για όλους τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια προς/από τις Βρυξέλλες μέχρι και 31 Μαρτίου».

Η Delta ανακοίνωσε ότι έγινε εκτροπή της πτήσης DL42 από τη Νέα Υόρκη για Βρυξέλλες προς το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, ενώ η πτήση DL80 από την Ατλάντα προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο. Η United Airlines, που είχε δύο πτήσεις σήμερα το πρωί με προορισμό τις Βρυξέλλες, είπε ότι η πτήση από την Ουάσινγκτον αφίχθη στις 07:01 τοπική ώρα, ενώ οι επιβάτες αποβιβάστηκαν κανονικά. Η δεύτερη πτήση από το αεροδρόμιο του Νιούαρκ εξετράπη προς άλλο προορισμό, ο οποίος δεν έγινε γνωστός.

Σύμφωνα με την United, όλες οι υπόλοιπες πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας.

Από την πλευρά της η Ryanair είπε ότι οι πτήσεις της από και προς το αεροδρόμιο Σαρλουά των Βρυξελλών διεξάγονται κανονικά, αν και με κάποιες καθυστερήσεις.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε, τέλος, ότι ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις της που ήταν για σήμερα προγραμματισμένες από και προς τις Βρυξέλλες. Δύο αεροσκάφη που είχαν αναχωρήσει από την Φρανκφούρτη και το Μόναχο με προορισμό τη βελγική πρωτεύουσα άλλαξαν πορεία προς τη Λιέγη ή την Κολονία.

Σχετικές ειδήσεις