ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς θα βάψω το σπίτι μόνος μου χωρίς να πέσω στα ίδια λάθη;

Πώς θα βάψω το σπίτι μόνος μου χωρίς να πέσω στα ίδια λάθη;

Με τον ερχομό της καλοκαιρίας και την αύξηση της θερμοκρασίας, αυξάνεται η διάθεση να αλλάξουμε και να επιδιορθώσουμε τα του οίκου μας.

Της Σοφίας Μαυραντζά

Το σπίτι μας είναι ο χώρος που περνάμε τις ώρες που θέλουμε να χαλαρώσουμε και είναι σημαντικό να το ζούμε. Μοιραία, το πρώτο πράγμα που θέλουμε να αλλάξουμε, για να αλλάξει η διάθεσή μας, είναι το χρώμα στους τοίχους. Έτσι, το σπίτι μας μπορεί εύκολα να ανανεωθεί και να ανακαινιστεί! Εντυπωσιακές αποχρώσεις, μοναδικοί συνδυασμοί, μοντέρνες τεχνοτροπίες και ευκολία στο βάψιμο, είναι τα «συστατικά» ώστε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας και να κάνουμε όλους τους χώρους φιλόξενους και καινούργιους. Για ένα επιτυχημένο βάψιμο όμως, είναι απαραίτητο να επισημάνουμε μερικά λάθη που συνήθως γίνονται, έτσι ώστε να τα αποφύγετε:

1. Με το κεφάλι ψηλά: Ο λόγος για το ταβάνι, αφού οι περισσότεροι, όταν αποφασίσουν να βάψουν το σπίτι τους, δίνουν βάση και προτεραιότητα στο χρώμα των τοίχων χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το χρώμα στο ταβάνι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ταβάνι να έχει έντονη αντίθεση με τους τοίχους. Όσο και αν φαίνεται υπερβολικό, στην πραγματικότητα το ταβάνι θα πρέπει να έχει μια φωτεινή απόχρωση μεν, αλλά που να ταιριάζει με τους υπόλοιπους τοίχους.

2. Φουλ του χρώματος: Σίγουρα το καλύτερο είναι να επιλέξετε χρώματα που σας αρέσουν, όμως πριν αρχίσετε τη διαδικασία βαψίματος, σιγουρευτείτε απόλυτα ότι τα χρώματα που επιλέξατε ταιριάζουν με τα έπιπλα, τα υφάσματα και το ύφος του σπιτιού. Επίσης, αν επιλέξετε περισσότερα χρώματα και όχι ένα βασικό για τους τοίχους, καλό θα ήταν να ε3ξετάσετε εάν συνδυάζονται μεταξύ τους κατάλληλα. Τα χρώματα και οι συνδυασμοί είναι αυτά που θα δημιουργήσουν ένα τελικό αισθητικό αποτέλεσμα και την ατμόσφαιρα που θέλετε να έχει ο κάθε χώρος του σπιτιού σας!

3. Καμαρούλα μια σταλιά; Εκτός από τους συνδυασμούς των χρωμάτων, θα πρέπει να επιλέξετε τα χρώματα και με βάση το μέγεθος των χώρων. Για παράδειγμα, εάν ένας χώρος είναι μικρός, θα πρέπει να επιλέξετε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, ή εάν είναι αρκετά μεγάλος μπορείτε να βάλετε σκούρες πινελιές και έντονα χρώματα ώστε να τον κάνετε πιο «ζεστό» και μικρό.

4. Βρες τι σου ταιριάζει: Πολλές φορές, επειδή δεν είμαστε βέβαιοι για τους κατάλληλους συνδυασμούς στα χρώματα, το αποτέλεσμα του βαψίματος μπορεί να είναι μονότονο. Για να αποφύγετε αυτό το λάθος, η ελληνική βιομηχανία χρωμάτων VECHRO- Νο1 σε Πωλήσεις και Πιστοποιήσεις Οικολογικών χρωμάτων- σας παρέχει το χρωματολόγιο της «Η Ζωντάνια της Φύσης», με μοναδικούς συνδυασμούς αποχρώσεων για να εμπνευστείτε, καθώς και την λειτουργικότητα «ΜΥ VECHRO - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ!» στην ιστοσελίδα της, μέσα από την οποία μπορείτε να δείτε τις αποχρώσεις που σας αρέσουν σε φυσικούς χώρους και να διαπιστώσετε κατά πόσο ταιριάζουν. Δείτε εδώ με ένα κλικ τα χρώματα σας συνδυασμένα στον κατάλληλο χώρο της επιλογής σας: http://www.vechro.gr/el/my-vechro/service.

Πλέον, δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει από την αλλαγή που θέλετε να κάνετε (που, όχι, δεν είναι τόσο μεγάλη)!