ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tips για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας για τη Γενιά Υ

Tips για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας για τη Γενιά Υ

Το «κυνήγι» για την εύρεση εργασίας ειδικά για τους νέους που μόλις ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και βρίσκονται στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολο, ειδικά μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα

Όταν υπάρχει αυξημένος ανταγωνισμός μεταξύ νέων, κάποια μικρά… ατοπήματα όπως για παράδειγμα ένα «φλύαρο» βιογραφικό σημείωμα, μπορεί να παραμείνει στον πάτο ενός συρταριού ή στα deleted items του email, παρά να αποτελέσει το εισιτήριο για μια πιθανή συνέντευξη. Επειδή καταλαβαίνουμε την αγωνία και την ανυπομονησία σας μοιραζόμαστε οδηγίες προς…ναυτιλομένους για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας:

Eirini Amanda


Φτιάξε το τέλειο βιογραφικό
Όσο και αν εξελίσσεται η τεχνολογία, το βιογραφικό αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο αξιολόγησης ενός υποψηφίου. Ξεκίνησε με το να αναδείξεις τα σημαντικά σημεία, εκείνα στα οποία αξίζει να επικεντρωθεί κανείς. Επιτεύγματα, δεξιότητες, εμπειρία, εκπαίδευση. Το κλειδί είναι ανάλογα με την εταιρεία/εργοδότη που απευθύνεσαι να δίνεις έμφαση στα αντίστοιχα στοιχεία για να τραβήξεις το ενδιαφέρον.

Αξιολόγησε τις δυνατότητές σου
Πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση εργασίας, πάρε λίγο χρόνο να σκεφτείς και να «μετρήσεις» τα προτερήματα και ελαττώματά σου. Όσο πιο καλά γνωρίζεις τον εαυτό σου, τόσο πιο πιθανό είναι να βρεις μια δουλειά η οποία θα σε ικανοποιεί και θα σου αρέσει

Καθόρισε τι είναι επιτυχία
Τι είναι επιτυχία για εσένα και πώς την κατακτάς; Μέσα σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον συναντούμε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους με προσωπικότητες και δεξιότητες που τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Σκέψου ποιος θέλεις να είσαι και πως μπορείς να συμβάλλεις με βάση τα δυνατά σου σημεία.

Κάνε διεξοδική έρευνα
Κάνε την έρευνά σου σχετικά με τον κλάδο που σ’ ενδιαφέρει να απασχοληθείς και πιθανά προγράμματα που θα σου δώσουν την ευκαιρία να ξεκινήσεις την καριέρα σου. Δες το Graduate Trainee Program της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που απευθύνεταισε νέους με ταλέντο, τους προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια και τους δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία με σημαντική προοπτική στην Ελλάδα σε μια εταιρεία που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στη χώρα.

Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν το ήξερες, η Coca-Cola Τρία Έψιλον βρίσκεται ανάμεσα στις εταιρείες στις οποίες προτιμούν να εργάζονται οι νέοι στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 40% των εργαζομένων της ανήκει στη Γενιά Υ.

 MG 3895


Αν είσαι νέος ή νέα που πρόσφατα ολοκλήρωσες τις σπουδές σου, αλλά και με σύντομη εργασιακή εμπειρία έως 2 έτη, μπορείς να συμμετάσχεις μέσα από την ιστοσελίδα www.coca-colahellenic.gr/graduatetrainee μέχρι τις 15 Ιουλίου. Η διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων περιλαμβάνει στάδια αξιολογήσεων, τεστ δεξιοτήτων και δομημένες συνεντεύξεις, ενώ ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή όσων προκριθούν σε ολοήμερο Κέντρο Αξιολόγησης, όπου θα εργαστούν ατομικά και ομαδικά σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

 MG 3871

Όσοι επιλεχθούν θα αποτελούν πλέον μέρος μιας μεγάλης και δυνατής ομάδας σε Ελλάδα και Κύπρο, ξεκινώντας μιας διαδρομή πλούσια σε γνώση και επαγγελματική εμπειρία, αποκτώντας εξοικείωση με τη δραστηριότητα και τη συνολική λειτουργία μιας δυναμικής εταιρείας. Για τα επόμενα 2 χρόνια, το ατομικό τους πλάνο ανάπτυξης θα συνδυάζει εκπαίδευση σε βασικούς τομείς, projects στο προσωπικό πεδίο ενδιαφέροντος και αξιολόγηση της απόδοσης, καθώς και τοποθέτηση σε θέση εργασίας.

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και δήλωσε συμμετοχή σήμερα κιόλας στο GraduateTraineeProgram. Καλή επιτυχία!