ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

200.000 γεύματα #apotalidl παραδόθηκαν στη ΜΚΟ «Μπορούμε»

200.000 γεύματα #apotalidl παραδόθηκαν στη ΜΚΟ «Μπορούμε»

Εκπλήρωσε την υπόσχεσή της η Lidl Hellas, παραδίνοντας 200.000 γεύματα στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μπορούμε», μετά την ολοκλήρωση της ενέργειας #apotalidl.

Της Σοφίας Μαυραντζά

.Συγκεκριμένα, για δύο περίπου μήνες κάθε αναφορά στα social media, που συνοδευόταν από το χάσταγκ #apotalidl, έβαζε απευθείας στο «ταμείο» του «Μπορούμε» ένα γεύμα προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Έτσι, την περασμένη Πέμπτη 15 Φεβρουάριου πραγματοποιήθηκε η παράδοση της επιταγής της ενέργειας #apotalidl στα γραφεία της ΜΚΟ «Μπορούμε», παρουσία Εκπροσώπων του Τύπου και άλλων Οργανώσεων.

«Όλοι εμείς στη Lidl Ηellas θελήσαμε να ευχαριστήσουμε κυρίως τα δημόσια πρόσωπα που μας πρόσφεραν μια μοναδική έμπνευση και πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς για την έκφραση “από τα Lidl”. Είναι στη φιλοσοφία μας, ό,τι γίνεται να γίνεται για καλό, και ό,τι έρχεται “από τα Lidl”, πως είναι πάντα καλό. Αποφασίσαμε, λοιπόν, πριν λίγο καιρό, για κάθε σχετική αναφορά στα social media, άλλοτε αυθόρμητα αστεία και άλλοτε ηθελημένα απαξιωτική για εμάς, να την αντιστρέφουμε σε κάτι δημιουργικό, κάνοντας παράλληλα και καλό», δήλωσε η Υπεύθυνη ΕΚΕ της Lidl Hellas, Κωνσταντίνα Δεληαργύρη.

Έτσι δημιουργήθηκε η ενέργεια #apotalidl, καθώς κάθε έκφραση «από τα Lidl» άξιζε και αξίζει τουλάχιστον 10 μερίδες φαγητού που η αλυσίδα σούπερ μάρκετ προσέφερε με την ευγενική στήριξη και συνεργασία της Μ.Κ.Ο.

«Μπορούμε» στους λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας.
Η Lidl Hellas κατάφερε να ευαισθητοποιήσει, καθώς η φράση πέρα από τη χρήση της για αστεϊσμό ή απαξίωση, συγκίνησε αρκετούς συμπολίτες, που τη χρησιμοποίησαν άδολα, με σκοπό να συνεισφέρουν για το κοινό καλό.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που συγκεντρώθηκαν 17.912 αναφορές #apotalidl, η Lidl Hellas έκλεισε την ενέργεια δωρίζοντας 200.000 μερίδες φαγητού προς τη ΜΚΟ «Μπορούμε».

Γιατί είναι σημαντικό στις μέρες μας να μη νιώθει κανείς πως πορεύεται μόνος, να απλώνουμε όλοι μία χείρα βοηθείας όταν «μπορούμε», και γιατί -τελικά- ό,τι γίνεται «από τα Lidl» γίνεται για καλό!