ΕΡΓΑΣΙΑ

Μυστική συμφωνία με τους δανειστές: Περικοπές μισθών-συντάξεων στο Δημόσιο

Μυστική συμφωνία με τους δανειστές: Περικοπές μισθών-συντάξεων στο Δημόσιο

Περικοπές μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο το τρέχον έτος αλλά και για τα επόμενα δύο αποδέχεται η κυβέρνηση για να επιτύχει την... «από σαράντα κύματα» συμφωνία με τους δανειστές.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ - ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ - ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Όπως συνάγεται από το κείμενο που συνόδευε την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο κυρίως πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ, το οποίο έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών περιλαμβάνονται και περικοπές αμοιβών στο Δημόσιο.

Πίσω από την αναφορά της Κομισιόν, σε «προσαρμογές στο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο», κρύβεται μυστική συμφωνία της κυβέρνησης της Αριστεράς με τους δανειστές για άμεση επιβολή μειώσεων στις αποδοχές 400.000 και πλέον εν ενεργεία και συνταξιούχων λειτουργών του Δημοσίου που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.

Αναπροσαρμογές αναμένονται στον τρόπο υπολογισμού των βασικών μισθών αλλά και των μισθολογικών προαγωγών των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των δικαστών, των ιατρών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών, των καθηγητών ΤΕΙ, των διπλωματικών υπαλλήλων, των ερευνητών και άλλων δημοσίων λειτουργών ώστε να προκύψουν εξοικονομήσεις δαπανών μέσω των εν λόγω περικοπών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, με βάση δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2016.

Πέρα από τις συγκεκριμένες ...ρυθμίσεις η κυβέρνηση θα εξαναγκαστεί εντός του 2016 να προχωρήσει σε αντίστοιχα μέτρα και για τους μισθούς των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου για τους οποίους τέθηκαν σε ισχύ οι διατάξεις του νέου μισθολογίου.

Σχετικές ειδήσεις