ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομολογία Βρούτση – Έρχεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό

Ομολογία Βρούτση – Έρχεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό

Μέχρι... τελευταίας λέξης επιβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή» για τις οδυνηρές αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό, οι οποίες θα οδηγήσουν στην οριστική «εξαφάνιση» των συντάξεων.

Προσπαθώντας να ωραιοποιήσει τις καταστάσεις, ο κ. Βρούστης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», αναφέρει ότι οι ενοποιήσεις των Ταμείων θα αποτελέσουν το βασικό όχημα για την οριστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρξουν ενοποιήσεις ταμείων, ο κ. Βρούτσης απαντά ότι «όχι μόνο θα υπάρξουν, αλλά και θα αποτελέσουν το βασικό όχημα για την οριστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού».

Κατά τον κ. Βρούτση, σε κάθετο επίπεδο, θα υπάρξει διοικητική ενσωμάτωση στο ΙΚΑ – με διατήρηση, όμως, της οικονομικής τους αυτοτέλειας - του ταμείου επικουρικής ασφάλισης ΕΤΕΑ και των ταμείων παροχών πρόνοιας και εφάπαξ.

Στο ΙΚΑ, λοιπόν, θα ενσωματωθούν το ΕΤΕΑ, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), καθώς και το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

Επίσης, στο ΝΑΤ θα ενταχθούν τα δύο ταμεία πρόνοιας των κατώτερων πληρωμάτων και των αξιωματικών.

Σχετικές ειδήσεις