ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

Σόιμπλε: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

Διευκρινήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έδωσε η Μαριάνε Κοτέ, εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Προϋπόθεση για τις περαιτέρω συζητήσεις, αποτελεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης», επισήμανε.

H κυρία Κοτέ τόνισε ότι το Eurogoup είναι έτοιμο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του σε ό,τι αφορά την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα δηλώνοντας ότι «το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπνέει αυτήν τη χρονιά. Αυτή είναι η συμφωνία. Αλλά παρόλα αυτά σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να συζητηθεί και το ποια θέματα πρέπει να συζητηθούν, επίσης και το σημείο στο οποίο αναφερθήκατε. Οι προϋποθέσεις για αυτό έχουν τεθεί με σαφήνεια».

Στο εάν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενεργεί προς την κατεύθυνση μιας εξάμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος, η κ. Κοτέ απάντησε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα.

«Παρατηρήσατε σωστά ότι οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος ή την τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης "τρέχουν" αυτήν τη στιγμή στο Παρίσι. Αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Διεξάγονται μεταξύ της κυβέρνησης της Ελλάδας και της τρόικας και όχι μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας. Όταν αυτή η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα ασχοληθούν με το ποια θα είναι η συνέχεια».

Σχετικές ειδήσεις