ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λούκα Κατσέλη: Να αντιστραφεί η λογική για το χρέος

Λούκα Κατσέλη: Να αντιστραφεί η λογική για το χρέος

Την ανάγκη να αντιστραφεί η λογική σχετικά με την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος τονίζει σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Les Echos η Λούκα Κατσέλη, πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

το ελληνικό πρόβλημα θα πρέπει να τεθεί σε διαφορετική βάση, καθώς για πέντε χρόνια η χώρα πραγματοποίησε ένα πρόγραμμα που έδινε βάση στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, με αποτέλεσμα να βαθύνει η ύφεση και οι έλληνες να βρεθούν σε δυσχερή θέση.


Ερωτηθείσα τι θα συμβεί αν οι Ευρωπαίοι αρνηθούν τη μείωση του χρέους, η κ. Κατσέλη σημειώνει ότι δεν θα αρνηθούν και προσθέτει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας αναλυτής που να ισχυρίζεται ότι η χώρα μπορεί να αποπληρώσει τα 299 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.


Αν και επισημαίνει ότι κατανοεί ότι υπάρχουν πολιτικούς περιορισμούς που υπάρχουν, πρόσθεσε ωστόσο ότι μπορεί να βρεθεί ένας συμβιβασμός.


Παράλληλα, σημειώνει ότι πολλοί στην Ευρώπη συμμερίζονται την άποψη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι πρέπει να γίνει κάτι γι' αυτό.


Όσον αφορά τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, 25 Ιανουρίου, η κ. Κατσέλη της χαρακτηρίζει κρίσιμες για την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το περιεχόμενο των οικονομικών πολιτικών στην Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις