ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: Λεφτά θα βρούμε από το μαύρο χρήμα που υπάρχει και στις θυρίδες

Μάρδας: Λεφτά θα βρούμε από το μαύρο χρήμα που υπάρχει και στις θυρίδες

«Μαύρο χρήμα» και στις θυρίδες των τραπεζών θα αναζητήσει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (27/02) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάδρας.

Ο κ. Μάρδας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά».

Αναφερόμενος στα προβλήματα ρευστότητας είπε ότι το θέμα δεν λύνεται μόνο από μια διέξοδο αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό χρήματα θα βρεθούν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής αλλά και από καταθέσεις που έχουν βγει παράνομα στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους ξεκαθάρισε πως μνημόνιο και συμφωνία είναι διαφορετικά, καθώς όπως σημείωσε, οι δύο αυτές λέξεις εμπεριέχουν άλλα μηνύματα. Παράλληλα, τόνισε πως το μνημόνιο αντανακλούσε μια κουλτούρα οικονομικής πολιτικής που έχει πλέον τελειώσει και έκανε σαφές ότι η συμφωνία από τη στιγμή που υπάρχει θα τηρηθεί.

Σχετικές ειδήσεις