ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίσιμο Euroworking Group για την Ελλάδα – Τι προσδοκά η κυβέρνηση

Κρίσιμο Euroworking Group για την Ελλάδα – Τι προσδοκά η κυβέρνηση

Με τα ταμειακά διαθέσιμα να είναι στο... κόκκινο και την υπομονή να εξαντλείται, ελληνική κυβέρνηση και δανειστές κάθονται εκ νέου σήμερα στο τραπέζι του διαλόγου για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Χθες οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος ενημερώθηκαν από την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για τα αποτελέσματα και το παρασκήνιο του Brussels Group και χάραξαν τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Βρυξέλλες, Βερολίνο, αλλά και Αθήνα επιχειρούν να χαμηλώσουν τον πήχη των προσδοκιών για τη σημερινή συνεδρίαση.

Πηγές της Επιτροπής αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις με στόχο την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων συνεχίζονται, τόσο στο Brussels Group, μέσω e-mail, όσο και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει αργή αλλά σταθερή πρόοδος στις διαβουλεύσεις, ωστόσο δε θεωρούν πιθανό να συγκληθεί Eurogroup τη Μεγάλη Εβδομάδα του Ορθόδοξου Πάσχα.

«Η συμφωνία θα κλείσει την εβδομάδα του Πάσχα» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Σταθάκης προσθέτοντας ότι το κλείσιμο της συμφωνίας θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, αλλά και στην επόμενη, μεσοπρόθεσμη συμφωνία.

Λίγο πριν την τηλεδιάσκεψη στον έκτο όροφο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Γιώργος Χουλιαράκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών κυρία Ελενα Παναρίτη.

Οι προσδοκίες της Αθήνας

Την επιστροφή ενός ποσού τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ με βάση την παρουσίαση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που θα της επιτρέπει να αποπληρώσει με άνεση τη δόση ύψους 420 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ την Πέμπτη 9 Απριλίου προσδοκά η ελληνική πλευρά στο σημερινό Euro Working Group, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα υπάρξει σύντομα αποτέλεσμα.

Ωστόσο προβληματισμός επικρατεί στις Βρυξέλλες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι η πρόοδος των διαπραγματεύσεων είναι πολύ μικρή.

Σχετικές ειδήσεις