ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς δεν θα πληρώσετε φόρο για ανείσπρακτα ενοίκια

Πώς δεν θα πληρώσετε φόρο για ανείσπρακτα ενοίκια

Χιλιάδες ιδιοκτήτες - που εκμεταλλεύονται τα ακίνητά τους αλλά λόγω της κρίσης έχουν "εγκλωβιστεί" στην αδυναμία των ενοικιαστών τους να καταβάλουν τα μισθώματα - κινδύνευαν να φορολογηθούν με συντελεστές 11%-33% για ενοίκια που δεν εισέπραξαν το 2014, ωστόσο, όπως φαίνεται γλιτώνουν από την εν λόγω επιβάρυνση.

Σχετικά η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη διαβεβαίωσε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), ότι σύντομα με σχετική τροπολογία στη Βουλή θα δοθεί τέλος σε αυτή την αδικία και θα επανέρθει η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο.

Η φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων περιλαμβάνονταν σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Επί της διαδικασίας, σύμφωνα με το Εθνος, όσοι δεν έχουν εισπράξει ενοίκια, θα πρέπει να απευθυνθούν στις ΔΟΥ (μετά την ψήφιση της διάταξης και την έκδοση σχετικής εγκυκλίου) για να υποβάλουν χειρόγραφα αίτηση εκχώρησης των ενοικίων στο Δημόσιο. Ετσι θα γλιτώσουν τον φόρο αλλά παράλληλα χάνουν το δικαίωμα να τα διεκδικήσουν στο μέλλον από τους ενοικιαστές τους. Με την έγγραφη δήλωση στην Εφορία πρέπει να παραδοθούν στον προϊστάμενο της ΔΟΥ τα αποδεικτικά της εκχωρούμενης απαίτησης.

Σχετικές ειδήσεις