ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Το Spiegel συνεχίζει την προσπάθεια παραπληροφόρησης

ΥΠΟΙΚ: Το Spiegel συνεχίζει την προσπάθεια παραπληροφόρησης

Σε διάψευση του δημοσιεύματος του «Der Spiegel» προχώρησε, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το ΔΝΤ απέσυρε προσωρινά τα τεχνικά του κλιμάκια από την Αθήνα, εξαιτίας της στασιμότητας των συνομιλιών. Επίσης, υποστηρίζει ότι κατά την τηλεδιάσκεψη του Euroworking-Group την Τετάρτη (01/04/2015), το ΔΝΤ διαμαρτυρήθηκε για το ότι από την ημέρα που άλλαξε η κυβέρνηση στην Αθήνα υπήρξαν μόλις τέσσερις μέρες «λογικών» διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά του ο Νίκος Θεοχαράκης φέρεται να απάντησε ότι αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι της τρόικας είναι «εντελώς ανίκανοι».

«Το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel εντάσσεται στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ» απαντά το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται δε ότι ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τη φράση που του αποδίδεται στο δημοσίευμα. «Αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, αναφέρθηκε σε αυτά λέγοντας ότι περιλαμβάνουν "κορυφαία στελέχη με εντυπωσιακές ικανότητες" (top-notch people with impressive skills)».

Σχετικά με την αναφορά του δημοσιεύματος στην 9η Απριλίου - ότι την ημερομηνία αυτή δεν θα αποπληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ - το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε σχετική ανακοίνωση του για χθεσινό (02/04/2015) δημοσίευμα του Reuters με την οποία διέψευδε το ενδεχόμενο αυτό.

Ως προς τα περί ανάκλησης του προσωπικού του ΔΝΤ, το υπουργείο Οικονομικών θυμίζει ότι «υπάρχει και το Πάσχα των Καθολικών καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες».

Σχετικές ειδήσεις