ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαλαβάνη: Επεξεργαζόμαστε προτάσεις για την αλλαγή του ΕΝΦΙΑ

Βαλαβάνη: Επεξεργαζόμαστε προτάσεις για την αλλαγή του ΕΝΦΙΑ

Στην επιτυχία της ρύθμισης για την εφάπαξ καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών, η οποία απέφερε το συνολικό ποσό των 147.034.038 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρθηκε η Νάντια Βαλαβάνη, διευκρινίζοντας ότι στη ρύθμιση συμμετείχαν 35.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν έως 50 ευρώ και άλλοι 23.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν από 50 - 100 ευρώ.

Παράλληλα, μιλώντας στο Star, η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενη στα έξι Α.Φ.Μ που κατέβαλαν ποσά άνω του 1.000.000, σημείωσε πως πρόκειται για νομικά πρόσωπα, αλλά και για ένα συνεταιρισμό που με αυτό τον τρόπο αποπλήρωσαν τις συνολικές φορολογικές υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.

Η κ. Βαλαβάνη αναφέρθηκε, ακόμα στην αλλαγή του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, μετά την αναμόρφωση των υφισταμένων αντικειμενικών αξιών, σημειώνοντας πως, ήδη, σειρά υπηρεσιακών παραγόντων, μεταξύ αυτών στελέχη της Γ.Γ.Δ.Ε. και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, επεξεργάζονται προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, σχετικά, με την κατάρτιση του «καταθεσιολογίου», επεσήμανε πως θα αφορά τους 1.500.000 καταθέτες των οποίων θα ελέγχεται η κίνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών σε βάθος χρόνου15ετίας για να διαπιστωθεί η ακολουθία με το σύνολο των φορολογουμένων εισοδημάτων τους.

Σχετικές ειδήσεις