Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Επαναξιολόγηση στο επόμενο Eurogroup τον Μάιο (vid)

Newsbomb

Δεν θα υπάρξει εκταμίευση δόσης για την Ελλάδα αν δεν παρουσιαστεί περιεκτική λίστα μεταρρυθμίσεων, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στην Ρίγα της Λετονίας, ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια, ωστόσο οι διαφορές παραμένουν σημαντικές και ο χρόνος εξαντλείται.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε επίσης ότι η αποτίμηση της προόδου στις συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα θα γίνει στο επόμενο Eurogroup της 11ης Μαϊου και ότι η ευθύνη για την επίτευξη προόδου ανήκει κυρίως στην ελληνική πλευρά.

«Δεν θα συζητήσω την πρόοδο των διαδικασιών, αλλά υπάρχουν κάποια μεγάλα, μεγάλα προβλήμα που πρέπει να λυθούν», είπε μεταξύ άλλων.

Στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ακόμα ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το πλαίσιο για την ολοκλήρωση των συνομιλιών, ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς για το μέλλον όταν δεν μπορεί να συμφωνήσει σε έναν ορίζοντα 4 μηνών.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες για τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα, ωστόσο τόνισε ότι επρόκειτο για μια πολύ κρίσιμη συζήτηση.

Πάντως δήλωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε μια λύση και να βοηθήσουμε την Ελλάδα», αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα έκτακτο Eurogroup.