ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι κρίσιμες συναντήσεις που θα κρίνουν τις εξελίξεις

Οι κρίσιμες συναντήσεις που θα κρίνουν τις εξελίξεις

Μαραθώνιος επαφών της κυβέρνησης με πληροφορίες να μιλούν για τηλεφωνική συνομιλία εντός της ημέρας του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Εξαιρετικής κρισιμότητας είναι και η συνάντηση στη Φραγκφούρτη τουαντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου,με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης Μάριο Ντράγκι το απόγευμα.

Μια μέρα νωρίτερα, σήμερα Τρίτη, πριν την ολοκλήρωση των εργασιών του Brussels Group, που συμπίπτει με τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Τετάρτη οι κ.κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος πάνε με συγκεκριμένα στοιχεία στον Μάριο Ντράγκι σε μια προσπάθεια απεγκλωβισμού από την οικονομική ασφυξία. Σε περίπτωση που η ΕΚΤ δεν δώσει την πολυπόθητο "αέρα" στην Ελλάδα θα θεωρηθεί "επιθετική" κίνηση εν μέσω των διαπραγματεύσεων.

Αυτό που επιδιώκεται από την Αθήνα είναι ότι δεν θα αυξηθεί αύριο Τετάρτη το ποσοστό απομειώσεως που εφαρμόζει η ΕΚΤ στα ελληνικά ενέχυρα, όπως και η αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ που ισχύει σήμερα στις αγορές εντόκων γραμματίων εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών

Παράλληλα στις 9:00 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν αναφορικά με τις εργασίες του Brussels Group. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ακολούθως θα μεταβεί στις Βρυξέλες όπου θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσχοβισί, ενόψει του Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις