ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Οι μισθοί και οι συντάξεις είναι πράγματα ιερά

Βαρουφάκης: Οι μισθοί και οι συντάξεις είναι πράγματα ιερά

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων, τονίζοντας ότι είναι «πράγματα ιερά», παρείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθιστώντας σαφές πως τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους εταίρους θα περάσουν από την ελληνική Βουλή.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να διακινδυνευτούν για οτιδήποτε άλλο. Οι μισθοί και οι συντάξεις είναι ιερά πράγματα», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τους πιστωτές.

Και αυτό γιατί, ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και για το αν οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η άλλη πλευρά είναι ήξεις αφήξεις».

Ακολούθως, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για απόλυτη συλλογικότητα της κυβέρνησης, σημειώνοντας: «Θα περάσουν τα μέτρα που εμείς θα συμφωνήσουμε. Είναι σίγουρο ότι θα περάσουν, για τον απλούστατο λόγο ότι εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να περάσουμε μέτρα τα οποία έρχονται σε σύγκρουση με αυτά που πιστεύει το κόμμα για την έξοδο από την κρίση».

Αφού πρόσθεσε, δε, πως δεν θα ληφθούν μέτρα που θα έρθουν σε σύγκρουση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, επανέλαβε ότι «τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμα και όλα είναι στη διαπραγμάτευση. Στόχος της κυβέρνησης είναι η συμφωνία σε όλα μαζί».

Σχολιάζοντας πληροφορίες και δημοσιεύματα που θέλουν τη σχέση του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του να μην είναι και οι… καλύτερες, ο Βαρουφάκης το διέψευσε κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι αυτές είναι «άψογες».

Ερωτηθείς μάλιστα γιατί δεν τον θέλουν στην Ευρώπη, απάντησε: «Πάμε μαζί μια βόλτα στο Παρίσι ή στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες να δεις ποιες είναι οι απόψεις τους; Οι σχέσεις μου με τους Υπουργούς Οικονομικών είναι άψογες. Απολύτως δεδομένο ότι σε προσωπικό και επιστημονικό επίπεδο έχουμε πολύ καλή σχέση».

Λίγο νωρίτερα άλλωστε, το Υπουργείο Οικονομικών διέψευσε επίσης δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο έκανε λόγο για τελεσίγραφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον Έλληνα ομόλογό του.

ΥΠΟΙΚ: Ψευδή τα δημοσιεύματα για τη συνομιλία Βαρουφάκη - Σόιμπλε

Ψευδή χαρακτηρίζει, το υπουργείο Οικονομικών, τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και του Γερμανού ομολόγου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, πριν την συνεδρίαση του Eurogroup.

«Οι δυο υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο αναφερόταν στη συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όχι μόνο χάνει όλο και περισσότερο την υπομονή του με την Ελλάδα, αλλά είχε προειδοποιήσει τον Έλληνα ομόλογό του πως «ο χρόνος τελειώνει».

Σχετικές ειδήσεις