ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος στη FAZ: Κοινή διαπραγμάτευση για συμφωνία και τρίτο πακέτο

Τσακαλώτος στη FAZ: Κοινή διαπραγμάτευση για συμφωνία και τρίτο πακέτο

Μία ακόμη «βόμβα» στην προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές και ενώ οι διαπραγματεύσεις έχουν μπει στην τελική ευθεία, βάζει δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, επικαλούμενο δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα λοιπόν με τη FAZ, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις, τόσο για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, όσο και για ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης έχουν ουσιαστικά «ενωθεί»!

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος προσθέτει ότι υπάρχει ανάγκη σύγκλισης των δύο πλευρών σε ένα συγκεκριμένο κατάλογο μέτρων, τα οποία θα αφορούν την τρέχουσα συμφωνία, αλλά και ενδεχόμενη νέα κεφαλαιακή στήριξης προς την Αθήνα, ενώ τονίζει ότι «η συμφωνία θα πρέπει να είναι κατάλληλη σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, τόσο για την ίδια τη χώρα, όσο και για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος».

tsakalwtos

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής υπουργός δεν παρέλειψε να διαψεύσει ορισμένα δημοσιεύματα εφημερίδων τα οποία υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κηρύξει τον πόλεμο στους επιχειρηματίες, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στηρίζουν τις κατηγορίες ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κηρύξει ένα τέτοιον πόλεμο. Φυσικά έχουμε διαφορετική στάση σε ό,τι αφορά το επιχειρείν σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση»…

Η συνέντευξη θα δημοσιευθεί στο αυριανό (28/5) φύλλο της γερμανικής εφημερίδας.

Σχετικές ειδήσεις