ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H κοινωνική αδικία του νομοσχεδίου για τα αδήλωτα εισοδήματα

H κοινωνική αδικία του νομοσχεδίου για τα αδήλωτα εισοδήματα

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δώσει «άφεση αμαρτιών» σε όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα από την εφορία τα οποία στη συνέχεια «φυγάδευσαν» σε τράπεζες του εξωτερικού έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων - Πάρτε θέση τώρα στο διαδικτυακό δημοψήφισμα του Newsbomb και καταθέστε την άποψή σας.

Αν και η κίνηση αυτή της κυβέρνησης έγινε υπό το βάρος της ανάγκης σε έσοδα που έχει το κράτος για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς συντάξεις και δάνεια προς την τρόικα, ωστόσο, έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην κοινή γνώμη και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που πληρώνουν εδώ και 5 χρόνια τις μνημονιακές επιλογές των κυβερνήσεων.

Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση σπεύδει, λόγω της ασφυκτικής πίεσης που της ασκούν οι δανειστές αλλά και των δεινών οικονομικών δεδομένων που επικρατούν στα δημόσια ταμεία, να προσφέρει κίνητρα επιστροφής κεφαλαίων (πολλά εξ αυτών παράνομα) που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης ή και πολλά περισσότερα πριν αυτή ξεσπάσει στην Ελλάδα, έβρισκαν «καταφύγιο» σε φορολογικούς και... τραπεζικούς παραδείσους του εξωτερικού.

Για μια ακόμη φορά, ωστόσο, η επιλογή που κάνει η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το αίσθημα της απονομής φορολογικής δικαιοσύνης που όφειλε και πάντα οφείλει να διασφαλίζει η εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠ.ΟΙΚ.

Πάρτε θέση τώρα και καταθέστε την άποψή σας στο διαδικτυακό δημοψήφισμα του Newsbomb

Συμφωνείτε με το Ν/Σ του υπ. Οικονομικών που δίνει «άφεση» αμαρτιών σε όσους έχουν αποκρύψει χρήματα από την εφορία;

  • 11%
  • 87%
  • 1%
893 συμμετοχές. Η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί