ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαλαβάνη: Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί οφειλές 5,5 δισ. ευρώ.

Βαλαβάνη: Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί οφειλές 5,5 δισ. ευρώ.

Η ένταξη στη ρύθμιση οφειλετών του Δημοσίου συνεχίζεται κανονικά και έως σήμερα έχουν ρυθμιστεί ληξιπρόθεσμα χρέη 5,5 δισ. ευρώ, αναφέρει σε δήλωση της η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Υπενθυμίζεται ότι μετά την παράταση που δόθηκε, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση ως τις 15 Ιουλίου.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Η ένταξη στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο συνεχίζεται: Τόσο οι προκαταβολές των νεοεισερχομένων προκειμένου να επικυρωθεί η ρύθμιση τους, όσο και οι δόσεις όσων ρύθμισαν τις οφειλές τους, τους προηγούμενους μήνες πληρώνονται στα Ταμεία των ΔΟΥ κανονικά, με μετρητά, πιστωτικές κάρτες και προσωπικές ή εταιρικές επιταγές. Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί - κεφάλαιο και προσαυξήσεις ρύθμισης - συνολικά 5.458.204.854 €. Αυτά τα 5,5 δισ. € αφορούν σε 770.330 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ενταγμένα πλέον στη ρύθμιση.

Υπενθυμίζω ότι ημερομηνία λήξης στην δεύτερη παράταση που δόθηκε, είναι η 15η Ιουλίου 2015. Παρά τις αντίξοες συνθήκες αυτών των ημερών, φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που σκοπεύουν να ενταχθούν θα πρέπει να οργανώσουν πρακτικά αυτή τους την ένταξη μέσα στο παραπάνω χρονικό όριο, όπως έκαναν ήδη μερικές χιλιάδες από την αρχή αυτής της εβδομάδας: Όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, στο πρώτο από τα δύο κείμενα που τέθηκαν τηλεσιγραφικά από μεριάς των δανειστών για αποδοχή από την Ελληνική Κυβέρνηση στο Eurogroup της 25/6/2015, καθορίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμιά παράταση της ρύθμισης μετά τη λήξη της - τότε ακόμα έληγε στις 26/6/2015 - ούτε θα είναι δυνατόν να νομοθετηθεί οποιαδήποτε τέτοια ή άλλη ρύθμιση ξανά στο μέλλον.

Το Υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί θερμά όλους τους φορολογούμενους που εντάχθηκαν και συνεχίζουν να εντάσσονται αυτές τις ώρες για την πέρα από οποιαδήποτε προσδοκία ανταπόκρισή τους.»

Σχετικές ειδήσεις