ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε από το Eurogroup δάνειο -«γέφυρα» 7 δισ. ευρώ

Εγκρίθηκε από το Eurogroup δάνειο -«γέφυρα» 7 δισ. ευρώ

Κατ'αρχήν έγκριση από το Eurogroup του δανείου -«γέφυρας» 7 δισ. ευρώ -«Εύσημα» Κομισιόν για την υπερψήφιση με ευρεία πλειοψηφία του νέου πακέτου μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται αξιωματούχο με γνώση της απόφασης, υπήρξε κατ'αρχήν έγκριση, στη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, για δάνειο - γέφυρα επτά δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο μόλις αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και ψηφίσουν τα εθνικά κοινοβούλια για τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, πρόσθεσε ο αξιωματούχος στο Bloomberg.

tweet

Το δάνειο θα προέλθει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stabilisation Mechanism), πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Εν τω μεταξύ, θετικό μήνυμα χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έγκριση του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων από μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προσθέτοντας πως σύντομα θα μπορέσουν να εκταμιευτούν τα κεφάλαια από το δάνειο - γέφυρα.

Η Ελλάδα «ικανοποίησε» τις απαιτήσεις της συμφωνίας για ένα σχέδιο αρωγής, πρόσθεσε η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γιεργκ Σέλινγκ, από την πλευρά του, επικαλούμενος πηγές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε πως το όριο της έκτακτης παροχής ρευστότητας για την Ελλάδα (ELA) αναμένεται να αυξηθεί, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Σέλινγκ πρόσθεσε πως ο ίδιος αναμένει οριστικοποίηση της συμφωνίας επί του δανείου – γέφυρας μέχρι αύριο το απόγευμα.

Σχετικές ειδήσεις