ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο 3 - Reuters: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις

Μνημόνιο 3 - Reuters: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις

Τη Δευτέρα (27/07/2015) θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το Reuters, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν επισήμως τη Δευτέρα, κατόπιν της επίλυσης ορισμένων λογιστικών ζητημάτων.

Οι διαπραγματεύσεις θα έπρεπε να ξεκινήσουν την Παρασκευή, όμως οργανωτικά θέματα ανέβαλαν την έναρξη των συζητήσεων.

Παράλληλα, η ίδια πηγή ξεκαθαρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε προσπάθησε να κρατήσει τους δανειστές μακριά από τα κυβερνητικά υπουργεία. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το γενικό λογιστήριο του κράτους» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει ακόμα το δημοσίευμα, o Aλέξης Τσίπρας προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματός του, μετά την έντονη αντίδραση της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι προτεραιότητά του, προτού κληθεί να αντιμετωπίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, είναι η διασφάλιση της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, καταλήγει το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Σχετικές ειδήσεις