ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τρόικα επέστρεψε, η καταβολή της δόσης «αγνοείται»!

Η τρόικα επέστρεψε, η καταβολή της δόσης «αγνοείται»!

Ολοήμερη θα είναι σήμερα, Τετάρτη (21/10/2015) η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα, ενώ, ως την Παρασκευή (23/10/2015), θα ανοίξει σχεδόν όλη η «βεντάλια» των ζητημάτων της συμφωνίας.

Η πρώτη συνάντηση ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη. Ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε προσερχόμενος ότι «δεν νομίζω πως συνδέεται η αναβολή του EuroWorking Group με τη διαπραγμάτευση».

Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Αποχωρώντας, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «ήταν η πρώτη εισαγωγική συνάντηση».

Η δεύτερη συνάντηση ορίστηκε για τις 18:00 και σε αυτή θα λάβουν μέρος και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης. Αντικείμενο της απογευματινής συνάντησης θα είναι θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (οικονομικές-δημοσιονομικές εξελίξεις, προϋπολογισμός 2016, φορολογία).

Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών - Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ) θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Δεν εκταμιεύεται η δόση των δύο δισ. ευρώ - Αναβλήθηκε το EuroWorking Group

Την ίδια ώρα, αναβλήθηκε το σημερινό EuroWorking Group, με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλες να μην βλέπουν εκταμίευση της πρώτης δόσης των δύο δισ. ευρώ μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν φαίνεται πιθανό τα κλιμάκια των θεσμών να ολοκληρώσουν την αξιολόγησή τους και έπειτα οι εταίροι να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης, πριν το τέλος της εβδομάδας.

Σχετικές ειδήσεις