ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων άφησε ο Ντομπρόβσκις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων άφησε ο Ντομπρόβσκις

ΦΠΑ 23% στηνιδιωτική εκπαίδευση, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, «κόκκινα» δάνεια, νέες μειώσεις στις συντάξεις και έκτακτη εισφορά για το ασφαλιστικό. Στο εφιαλτικό παζλ για την ελληνική κοινωνία, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, έρχεται να προσθέσει και το κούρεμα καταθέσεων!

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν είναι κάποιο «ριψοκίνδυνο» σενάριο, αλλά ορατός κίνδυνος πια, όπως άφησε να εννοηθεί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις κατά την διάρκεια κοινών δηλώσεων του με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο Ντομπρόβσκις συνέδεσε τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησης με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υποστηρίζοντας πως εάν αξιολόγηση και ανακεφαλαιοποίηση δεν κλείσουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, τότε κατά τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, θα υπάρξει πρόβλημα με τον τραπεζικό τομέα!!!

Από την πλευρά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε πως ζήτησε από τον Ντομπρόβσκις «να εξετάσει το ενδεχόμενο ο δημοσιονομικός στόχος να μην επιτευφχθεί κυρίως με μείωση συντάξεων, αλλά με εισαγωγή ενδεχομένως άλλων πόρων στο σύστημα».

Είναι φανερό πια πως όλα τα ενδεχόμενα δεν είναι μόνον «ανοιχτά», αλλά εξελίσσονται και... επικίνδυνα. Από τη μία επανέρχεται το σενάριο επιβολής έκτακτης εισφοράς για το ασφαλιστικό και από την άλλη εδραιώνεται ο φόβος για μία ακόμη μείωση στις συντάξεις!

Αν και το κλίμα κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων Κατρούγκαλου – Ντομπρόβσκις προβάλλονταν ιδιαίτερο θετικό, το παρασκήνιο των όσων προηγήθηκαν τόσο από τη συζήτηση των δύο ανδρών, όσο και από τις συζητήσεις του Ντομπρόβσκι με άλλα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ελπίδας.

Το ένα αδιέξοδο, ακολουθεί το άλλο: κόκκινα δάνεια, ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και πλειστηριασμοί μπλοκάρουν την αξιολόγηση. Και όσο μπλοκάρεται η αξιολόγηση, δεν αναμένεται να προχωρήσει ούτε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ετσι, κατά τον Βάλντις Ντομπρόφκσις ο κίνδυνος κουρέματος των ελληνικών καταθέσεων… γίνεται όλο και πιο όρατος πια! Μέχρι στιγμής αυτός είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Όμως, αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης της ελληνικής κοινωνίας.

Όπως και το αν δοθεί το «πράσινο φως» για τους πλειστηριασμούς!

Η Κομισιόν επιμένει να προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς μόνον τα νοικοκυριά που είναι στα όρια της φτώχειας!

Σχετικές ειδήσεις