ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μισθοί - συντάξεις: Πόσα χρήματα θα χάνουμε κάθε μήνα

Μισθοί - συντάξεις: Πόσα χρήματα θα χάνουμε κάθε μήνα

Αλλο ένα σοκ με μειώσεις μισθών και συντάξεων έως και 23 ευρώ στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια φορολογουμένων χωρίς παιδιά επιφυλάσσουν οι αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε συνδυασμό με τη δραστική συρρίκνωση του αφορολόγητου στα 8.636 ευρώ.

ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ - ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ

Οι αλλαγές που ψηφίστηκαν έχουν εφαρμογή για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από την 1 Ιανουαρίου του 2016 και σύντομα αναμένονται να γίνουν αισθητές με μειώσεις μισθών και συντάξεων, μέσω των αλλαγών στη μηνιαία παρακράτηση φόρου.

Στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια έρχονται αξιοσημείωτες επιβαρύνσεις. Ο νόμος που ψηφίστηκε ορίζει ότι οι αλλαγές στη μηνιαία παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα πρέπει να εφαρμοστούν από την έναρξη ισχύος των νέων διατάξεων.

Σε κάθε περίπτωση έχει ή δεν έχει αναδρομική ισχύ, οι εν λόγω αλλαγές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» θα φέρουν μειώσεις:

πινακας1

Από 6,6 ευρώ έως και 22,7 ευρώ τον μήνα για φορολογούμενους χωρίς παιδιά και ετήσιο εισόδημα από 9.000 έως 25.000 ευρώ.

Από 2,5 ευρώ έως και 18,6 ευρώ τον μήνα για φορολογούμενους με ένα παιδί και ετήσιο εισόδημα από 9.000 έως και 25.000 ευρώ.

Από 5 έως και 14,4 ευρώ τον μήνα για φορολογούμενους με δυο παιδιά και εισόδημα από 9.000 έως 25.000 ευρώ.

Από 3 ευρώ έως και 6,2 ευρώ τον μήνα για φορολογούμενους με τρία παιδιά στην ίδια εισοδηματική ζώνη των 9.000 -25.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις