ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Economist: Ελλάδα - ΔΝΤ- ΕΕ άφησαν τον καβγά για αργότερα

Economist: Ελλάδα - ΔΝΤ- ΕΕ άφησαν τον καβγά για αργότερα

Tην συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της σχολιάζει σε δημοσίευμά του ο Economist, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως Ελλάδα – ΔΝΤ και Ευρωπαίοι συμφώνησαν να δώσουν το «πράσινο φως» για την επόμενη δόση ύψους 10,3 δισ. ευρώ για να διαφωνήσουν και πάλι στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα επισημαίνει πως παρά τις διαδηλώσεις του ελληνικού λαού, ο Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να περάσει από τη Βουλή τα νέα φορολογικά μέτρα, κατορθώνοντας να συσπειρώσει το κόμμα του.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ο οποίος λίγες μόνο ώρες μετά την ψήφισή τους έσπευσε να χαρακτηρίσει την αύξηση των φόρων στα μικρά νησιά ως «εγκληματική».

Ωστόσο, με την ψήφιση του φορολογικού η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να ολοκληρώσει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως σημείο καμπής.

Οι διαφορές όμως μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ παραμένουν βαθιές με το ΔΝΤ να επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε να καταστεί αυτό βιώσιμο. Αλλά η Γερμανία κλείνει τα αφτιά πάνω στο θέμα του χρέους. Η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες απλά καθυστερεί το θέμα μέχρι το 2018, σχολιάζει ο Economist

Όπως και να έχει πάντως, για τους Έλληνες επιχειρηματίες μια οποιαδήποτε συμφωνία είναι ευπρόσδεκτη καθώς μπορεί να εγγυηθεί έστω και μια πρόσκαιρη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διαμηνύουν πως η χώρα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές στις αρχές του επόμενου έτους

Πηγή newmoney.gr

Σχετικές ειδήσεις