ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι δανειστές επιστρέφουν στην Αθήνα – Νέος γύρος αξιολόγησης

Οι δανειστές επιστρέφουν στην Αθήνα – Νέος γύρος αξιολόγησης

«Καυτό» αναμένεται το Φθινόπωρο για την ελληνική κυβέρνηση, με τους δανειστές να έρχονται στην Ελλάδα και να περνούν ξανά από... κόσκινο την ελληνική οικονομία.

Το κουαρτέτο φτάνει στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου προκειμένου να ξιολογήση την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την επίτευξη των στόχων.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, θα είναι μια από τις καυτές στιγμές του φθινοπώρου, το οποίο προβλέπεται πλούσιο σε γεγονότα, με δύο επισκέψεις εκπροσώπων των δανειστών, την ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ, τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για το χρέος και την απόφαση του ΔΝΤ για το αν θα επιστρέψει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου θα έρθουν στην Αθήνα για λίγες ημέρες, με σκοπό την επισκόπηση της πορείας των προαπαιτουμένων, προκειμένου να εκταμιευθεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Ταμείου, όμως, υπό την Ντέλια Βελκουλέσκου, θα παραμείνουν μερικές μέρες ακόμη, για τη διαβούλευση του άρθρου ΙV. Τέτοιες διαβουλεύσεις, οι όποιες προβλέπουν επαφές με την κυβέρνηση, την κεντρική τράπεζα και εκπροσώπους επιχειρηματικών και εργατικών ενώσεων, έκανε συστηματικά το Ταμείο σε σχεδόν ετήσια βάση στην Ελλάδα, όπως και στα άλλα μέλη του, ώς το 2009.

Τα συμπεράσματα της επίσκεψης ασφαλώς θα έχουν τη σημασία τους στις διαπραγματεύσεις όσον αφορά την επιστροφή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αν και τον καθοριστικό ρόλο θα παίξει η νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που θα κάνει το Ταμείο.

Σχετικές ειδήσεις