ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CNBC: Οι Έλληνες μισιούνται μεταξύ τους – Μια γενιά έχει χαθεί από το «χάρτη»

CNBC: Οι Έλληνες μισιούνται μεταξύ τους – Μια γενιά έχει χαθεί από το «χάρτη»

Για μεγάλη εχθρότητα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Ελλήνων, λόγω της απόγνωσης και της οικονομικής κρίσης και για αντιπάθεια ειδικά όσων εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα προς τους δημοσίους υπαλλήλους, κάνει λόγο το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Το πρακτορείο φιλοξενεί δηλώσεις πολιτών που αναφέρονται στην ύφεση, μεταξύ των οποίων του Ευάγγελου Κυριμλή από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος σημειώνει: «Οι ψευδαισθήσεις έχουν φύγει. Κανείς δεν πιστεύει σε τίποτα πια».

Ο κ. Κυριμλής κάνει λόγο για γενική «παραίτηση». «Οι άνθρωποι έχουν κλειστεί πάλι στον οικογενειακό τους κύκλο και μάχονται για την επιβίωση της οικογένειάς τους. Η κοινωνία είναι κατακερματισμένη» αναφέρει.

Ο ίδιος γύρισε στην Ελλάδα, μετά από εργασία στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κατάρρευσης και κάνει λόγο για γενικευμένη εχθρότητα μεταξύ των ανθρώπων: «Είναι σαν όλοι να είναι εναντίον όλων».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο δισταγμός του Τσίπρα για το τρίτο μνημόνιο έκανε την κατάσταση ακόμα χειρότερη, καθώς οι δανειστές απαίτησαν ακόμα πιο σκληρές περικοπές.

Ο κ. Κυριμλής σημείωσε επίσης ότι η οικονομία μοιάζει με έναν 60χρονο άντρα, περπατάει αλλά δεν μπορεί να τρέξει.

«Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που μισούν τους δημοσίους υπαλλήλους, πιστεύοντας ότι το κράτος τους έχει φερθεί ιδιαίτερα γενναιόδωρα.

Στις μικρές πόλεις βλέπεις ανθρώπους άνω των 60 και κάτω των 20. «Φαίνεται σα να έχει εξαφανιστεί μια γενιά», τονίζει.

Σχετικές ειδήσεις