ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα «βλέπει» η Bank of America

Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα «βλέπει» η Bank of America

«Λάδι στη φωτιά» των σεναρίων που θέλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες κάλπες, ρίχνει έκθεση της Bank of America (BofA) για την Ελλάδα που δόθηκε σήμερα, Τρίτη (30/08/2016) στη δημοσιότητα, εκφράζοντας, παράλληλα, φόβους για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μετά το τέλος του 2016.

Σύμφωνα με την έκθεση της BofA, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη σειρά αμφιλεγόμενων μέτρων, τα οποία θα πρέπει να υλοποιήσει στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, αν και κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο, καθώς διαθέτει πλέον ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Παρά το γεγονός, ότι το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εκτιμά πως η ελληνική οικονομία κινείται σε επίπεδα καλύτερα των γενικότερων εκτιμήσεων που εκφράζονται, εντούτοις σημειώνει πως η ύφεση στην Ελλάδα θα φτάσει το 1%, με την ανάπτυξη να επιστρέφει από το 2017, οπότε το ΑΕΠ θα ανακάμψει κατά 1,2%.

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, το ενδεχόμενο συμμετοχής των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θεωρείται μάλλον απίθανο για φέτος, καθώς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πρώτα η δεύτερη αξιολόγηση.

Σχετικές ειδήσεις