ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τους το... ξέκοψε η Μέρκελ! Δεν θα βοηθήσουμε την Deutsche Bank

Τους το... ξέκοψε η Μέρκελ! Δεν θα βοηθήσουμε την Deutsche Bank

Παρά τη «χιονοστιβάδα» προβλημάτων που απειλούν με κατάρρευση την Deutsche Bank, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αρνείται τη χορήγηση οποιασδήποτε μορφής κρατικής διάσωσης.

Δεν υπάρχει λόγος για εικασίες σχετικά με την ενδεχόμενη παροχή κρατικής βοήθειας στη Deutsche Bank, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας δημοσίευμα εβδομαδιαίου περιοδικού σύμφωνα με το οποίο η καγκελάριος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο βοήθειας για το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

«Δεν υπάρχει λόγος για τέτοιες εικασίες όπως παρουσιάζονται εδώ και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε τέτοιες εικασίες», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, το περιοδικό Focus ανέφερε την Παρασκευή (23/09) ότι η Μέρκελ έχει αποκλείσει την παροχή βοήθειας προς την τράπεζα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με πιθανή επιβάρυνση 14 δισεκ. δολαρίων στο πλαίσιο διευθέτησης έρευνας που διεξάγουν οι ΗΠΑ σχετικά με τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.

Σχετικές ειδήσεις