ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Πλήρης εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και μετά το χρέος

Μοσκοβισί: Πλήρης εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και μετά το χρέος

Aισιόδοξος για τη συνάντηση της Δευτέρας στο Eurogroup εμφανίστηκε ο Μοσκοβισί στέλνοντας μηνύματα σε Ελλάδα και ΔΝΤ για το χρέος.

Θετική χαρακτήρισε ο Πιερ Μοσκοβισί τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο περιθώριο της ετήσιας σύνοδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 από την Ουάσινγκτον συζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα, όπου θα αποφασιστεί η αποδεύσμευση της υποδόσης των 2,8 δισ. στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισι, «μόλις αυτό ολοκληρωθεί τότε θα μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η δεύτερη αξιολόγηση, που αφορά κυρίως την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και τότε αν βρούμε ένα λειτουργικό τρόπο, μια καλή συμφωνία, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της και εμείς τις δικές μας που σημαίνει να συζητήσουμε αναφορικά με το χρέος».

Πάντως, για τη συνάντηση της Δευτέρας στο Eurogroup, όπως είπε πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόοδος και δήλωσε αισιόδοξος.

Σχετικά με το θέμα του χρέους, αλλά και την «σκληρή» στάση του ΔΝΤ, τόνισε «ας προχωρούμε βήμα-βήμα. Στόχος της Επιτροπής είναι μια παγκόσμια συμφωνία ως το τέλος του έτους, αλλά αυτό σημαίνει πρώτα μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν πλήρως».

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Μοσκοβισί ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει αλλιώς, δεν είμαι τύπος του "και αν...". Θα γίνει, διότι είναι προς το κοινό συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης ως σύνολο».

Σχετικές ειδήσεις