ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Σκουρλέτης: Το πρόγραμμα μπορεί να μην βγει

Επιμένει ο Σκουρλέτης: Το πρόγραμμα μπορεί να μην βγει
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε ότι το πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης της Ελλάδαςμπορεί να «ξεφύγει», ασχέτως αν η κυβέρνηση το ακολουθήσει.

«Κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι το πρόγραμμα αυτό βγαίνει. Και θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να μην προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάποιες ψεύτικες βεβαιότητες. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, υπάρχουν και πράγματα όμως τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν σε καταστάσεις άλλες, να μας ξεφύγουν. Είναι τόσο αρνητική εμπειρία για τον κόσμο, που δεν μπορείς να δημιουργείς επίπλαστη αισιοδοξία ή να είσαι αφελής. Είναι καλύτερα ο κόσμος να έχει συνείδηση των κινδύνων των ανοικτών ζητημάτων παρά να προσπαθείς να του αποκρύψεις αυτά που τίθενται ως μεγάλα ζητήματα και ερωτήματα». Με αυτή τη φράση ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, επεσήμανε για μία ακόμα φορά ότι η βεβαιότητα που εκφράζεται από διάφορες πλευρές σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης και το πώς αυτό θα οδηγήσει σε ανάπτυξη την ελληνική οικονομία, δεν είναι δικαιολογημένη.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε μεγάλο δίλημμα τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και τι υποχρεώσεις αυτό θα σημάνει. «Γιατί αν για παράδειγμα πάμε σε νέο πρόγραμμα», πρόσθεσε, «σημαίνει ότι δεν θα μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές, και αυτό θα σημαίνει σχετική αποτυχία του προγράμματος, ενώ υπάρχει ερώτημα ποια θα είναι τα νέα μέτρα που ενδεχομένως θα χρειαστεί να πάρουμε».

Στο ερώτημα εάν δεχόμαστε την συμμετοχή του ΔΝΤ γιατί θα βοηθούσε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης απάντησε ότι μέχρι και πριν από λίγο η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ήταν ανεξάρτητη από τη συμμετοχή του Ταμείου.

Ερωτηθείς ο κ. Σκουρλέτης για την ανάγκη ανασχηματισμού της κυβέρνησης απάντησε: «Δεν βλέπω ότι υπάρχουν μεγάλες αρρυθμίες, πάντοτε βέβαια μία κυβέρνηση μπορεί να βελτιωθεί».

Σχετικές ειδήσεις