ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: H Ελλάδα δεν πήρε χριστουγεννιάτικο δώρο στο Eurogroup!

Reuters: H Ελλάδα δεν πήρε χριστουγεννιάτικο δώρο στο Eurogroup!

Ειδήσεις|Eurogroup: Με...μισοάδεια χέρια έφυγε από το Eurogroup της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου η Ελλάδα, σχολιάζει το Reuters σε δημοσίευμα – αποτίμηση της συνεδρίασης.

Η ΑΘΗΝΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΠΙΕ …ΝΕΡΟ ΛΕΕΙ ΤΟ REUTERS – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αθήνα απογοητεύτηκε καθώς δεν έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση και είναι ακόμα αβέβαιο το αν πέρασε στην τελική φάση του προγράμματος διάσωσης.

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται και τις δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου, τον οποίο δεν κατονομάζει, ο οποίος είπε ότι ως προς την τελική συμφωνία οι συνομιλίες ήταν …άχρηστες, καθώς δεν υπήρχε ομοφωνία σχετικά με το τι θα γίνει με τον προϋπολογισμό μετά το 2018 οπότε και τελειώνει το τρίτο μνημόνιο.

Τι θα γίνει με την δεύτερη αξιολόγηση

Τις ...σκληρές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπενθυμίζει το Reuters λέγοντας ότι και πάλι είπε πως η Ελλάδα έχει πολλά να κάνει.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση ως το τέλος του έτους, αλλά οι Γερμανοί είναι αμετακίνητοι», είπε στο Reuters ευρωπαϊκή πηγή.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι σημείο «αιχμής» για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι τα εργασιακά.

Όπως αναφέρει το Reuters, η κυβέρνηση θα πρέπει να μιλήσει για επιπλέον λιτότητα σε έναν εξουθενωμένο από τα σκληρά μέρα λαό.

Σχετικές ειδήσεις