ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως τις 22 Δεκεμβρίου η έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους

Έως τις 22 Δεκεμβρίου η έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους

«Έως τις 22 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί στους συνταξιούχους το επίδομα, το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, το ελάχιστο ποσό θα είναι 300, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει και τα 800 ευρώ» είπε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι ήταν δέσμευση της κυβέρνησης, πως όταν τα οικονομικά το επέτρεπαν, θα προχωρούσε στην ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων.

«Επιλέξαμε να καταβληθεί αυτό το ποσό στους συνταξιούχους που είναι η μεγάλη κατηγορία και με αυτόν τον τρόπο να βοηθηθεί η ελληνική οικογένεια» τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως εμμέσως ενισχύονται και οι άνεργοι, καθώς όπως είπε «δυστυχώς, δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς ανέργους».

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο επίδομα θα είναι αφορολόγητο και δεν θα συνυπολογιστεί στον καθορισμό του ΕΚΑΣ.

Ερωτηθείς για τις συντάξεις και τα εφάπαξ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα τουλάχιστον για δύο χρόνια, απάντησε ότι τόσο οι κύριες όσο και οι επικουρικές συντάξεις, όπως και τα εφάπαξ, εκδίδονται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς. Όπως είπε μάλιστα, περισσότερες από 100.000 συντάξεις έχουν πληρωθεί, ενώ και για τα εφάπαξ τόνισε ότι ενώ η πρόβλεψη ήταν για 13.000 έχουν ήδη εξυπηρετηθεί 15.000.

«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην κοινωνία και την οικονομία» σημείωσε.
Καταλήγοντας ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα, θα δίνει τη δυνατότητα να εκδίδονται ταχύτερα οι συντάξεις, ενώ ερωτηθείς για το ποσό που προβλέπεται στον προΰπολογισμό για τα εφάπαξ, απάντησε ότι αυτό αγγίζει τα 1 δισ ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις