ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο εκβιαστής κύριος Σόιμπλε: Κούρεμα χρέους σημαίνει Grexit

Ο εκβιαστής κύριος Σόιμπλε: Κούρεμα χρέους σημαίνει Grexit

«Φωτιά» στις διαπραγματεύσεις, μερικές ώρες πριν από την διεξαγωγή του EuroWorking Group, βάζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στέλνοντας σκληρό μήνυμα προς την Ελλάδα.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του στο γερμανικό ARD, έθεσε για ακόμα μια φορά θέμα Grexit, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα μπορέσει να μείνει στην Ευρωζώνη».

Ο ίδιος στη συνέχεια μεταξύ άλλων, απέκλεισε και το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους εντός της Ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας πως, κάτι τέτοιο θα επρόκειτο για παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα θα έχει αυτή την δυνατότητα μόνο εάν αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

«Δεν μπορούμε να αναλάβουμε κούρεμα χρέους για μέλος του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος, αποκλείεται βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας», ανέφερε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Παρόλα αυτά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φάνηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση από την πλευρά της Ελλάδας του τρέχοντος προγράμματος, εάν φυσικά τηρήσει τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τους πιστωτές, για τους οποίους είπε πως πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας πως, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα.

«Η πίεση στην Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις, πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης: Γερμανικά ΜΜΕ: «Ο Σόιμπλε συμπεριφερεται ως δικτάτορας»

Σχετικές ειδήσεις