ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος καρφώνει Τσίπρα: Διαπραγματευτικός ελιγμός η δήλωση «δεν θα δεχθούμε ούτε ένα ευρώ μέτρα»

Τσακαλώτος καρφώνει Τσίπρα: Διαπραγματευτικός ελιγμός η δήλωση «δεν θα δεχθούμε ούτε ένα ευρώ μέτρα»

Για επιδίωξη «πολιτικής συμφωνίας» από την πλευρά της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στον ANT1.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές, σχολίασε ως «διαπραγματευτικό ελιγμό» την πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει μια γραμμή όσο πιο σκληρή γίνεται για να κάνεις υποχώρηση όσο μικρότερη γίνεται» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων για να κλείσει η αξιολόγηση.

Παράλληλα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης λέγοντας πως αξιολόγησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση συζητά και για τις μεταρρυθμίσεις και για τα πλεονάσματα και τα μέτρα για το χρέος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει πολιτική συμφωνία.

«Ως διαπραγματευτική ομάδα ποτέ δεν είχαμε λευκή επιταγή. Είχαμε και κόκκινες γραμμές. Εγώ δεν μπορώ να σας πω για ένα μεμονωμένο μέτρο, συζητάμε το συνολικό πακέτο» υπογράμμισε ο υπουργός των Οικονομικών απαντώντας στο ερώτημα πόσο θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως η ελληνική πλευρά δεν διαπραγματεύεται μόνο για το αφορολόγητο (το οποίο αν μειωθεί θα είναι αρνητική εξέλιξη) αλλά θέλει να φέρει θετικά πράγματα.

Ο ίδιος στη συνέχεια παραδέχτηκε πως, «έχουμε αδικήσει ανθρώπους με αυτό που κάναμε», ενώ στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση έχει «κόκκινες γραμμές», άφησε να εννοηθεί πως υπάρχει περίπτωση να έρθουν νέα σκληρά μέτρα.

Σχετικές ειδήσεις