ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Κροκοδείλια δάκρυα από Τσακαλώτο: Έλληνες θα στενοχωρηθείτε

Eurogroup - Κροκοδείλια δάκρυα από Τσακαλώτο: Έλληνες θα στενοχωρηθείτε

Σε φιάσκο εξελίχθηκε και πάλι η διαπραγμάτευση, καθώς με την υπογραφή της αριστερής κυβέρνησης, η χώρα μπήκε σε «μέγγενη» διαρκείας, χωρίς να διαφαίνεται καμία ελπίδα και μετά το πέρας του τρίτου μνημονίου το 2018.

Ο δε υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη Μάλτα, ομολόγησε ότι «όπου υπάρχουν συμβιβασμοί, υπάρχουν πράγματα που δεν μας ικανοποιούν και πράγματα που μας ικανοποιούν».

«Είναι στη φύση της συμφωνίας να υπάρχουν και πράγματα που θα στενοχωρήσουν όχι τους διαπραγματευτές αλλά τον ελληνικό λαό» είπε, δίνοντας μια γεύση από το τι μας περιμένει.

Επί μήνες «σέρνεται» η διαπραγμάτευση για να επιτύχει - υποτίθεται – την καλύτερη δυνατή συμφωνία η κυβέρνηση και πλέον αποδεικνύεται ότι το τίμημα για να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα, θα είναι πολύ βαρύ.

Ο κ. Τσακαλώτος επιβεβαίωσε ότι τα θετικά μέτρα θα ισχύσουν μόνο εφόσον η οικονομία μείνει εντός στόχων.

Υποστήριξε ωστόσο ότι τα αντίμετρα θα ανακουφίσουν την παιδική φτώχεια, την απασχόληση και θα έρθουν από το 2020.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η επί της αρχής συμφωνία βασίζεται στη στρατηγική που χαράχτηκε στο Eurogorup του Φεβρουαρίου, ότι δηλαδή παράλληλα με τα περιοριστικά μέτρα, θα νομοθετηθούν θετικά μέτρα που θα ανακουφίσουν την ελληνική οικονομία.

Τέλος, όσον αφορά τα εργασιακά, ανέφερε ότι το Σεπτέμβριο του 2018 θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, με την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Σχετικές ειδήσεις