ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δραγασάκης για κόκκινα δάνεια: Μας εκβίασαν οι δανειστές - Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Δραγασάκης για κόκκινα δάνεια: Μας εκβίασαν οι δανειστές - Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στο ζήτημα επίλυσης των «κόκκινων» δανείων διαμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, χαρακτηρίζοντας το θέμα ως «κατεπείγον».

Μιλώντας σε συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια, υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε χαρακτηριστικά «το τέλος των μνημονίων δεν θα έρθει αυτόματα ως τυπική διαδικασία το καλοκαίρι 2018, αλλά θα κριθεί από το τι θα κάνουμε από τώρα ως τότε. Χρειάζονται ιεραρχήσεις, συντονισμός και σκληρή δουλειά για να οργανώσουμε από τώρα σε νέες βάσεις την πολιτική μας ζωή μετά το 2018».

Ο ίδιος επισήμανε πως κορυφαία προτεραιότητα της επόμενης περιόδου είναι η δραστική μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «προσφέροντας λύση στο πρόβλημα της υπερχρέωσης και σπάζοντας το φαύλο κύκλο της, ενισχύουμε τον εθνικό στόχο κατά της ανεργίας. Η ρύθμιση χρεών στηρίζει την παραγαγωγική ανασυγκρότηση και τη βιώσιμη/κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που δημιουργεί θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Δραγασάκης χαρακτήρισε ως βάση της οικονομίας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «επιλύοντας τα κόκκινα δάνεια, δίνουμε ανάσα επιβίωσης σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Η υποτίμηση των "αντίμετρων" παραγνωρίζει ότι αυτά απαντούν σε πραγματικά κοινωνικά προβλήματα».

«Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης οφείλονταν σε διαφωνίες μεταξύ δανειστών και παράλογες απαιτήσεις ορισμένων εξ αυτών», επέμεινε, ενώ όπως είπε, η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση, μαζί με τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, ανοίγει τον δρόμο για έξοδο από τα μνημόνια και το καθεστώς της επιτροπείας.

Τέλος καταλόγισε στους Ευρωπαίους δανειστές ότι «συμπεριφέρονται, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, ως δανειστές παρά ως εταίροι». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι «για την υπέρβαση της ασύμμετρης σχέσης χρειαζόμαστε ισχυρό εσωτερικό κοινωνικό μέτωπο, με την κοινωνία καλά πληροφορημένη και ενεργή».

Σχετικές ειδήσεις