ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ξεκινούν κατασχέσεις για όσους έχουν απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ξεκινούν κατασχέσεις για όσους έχουν απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας

Κατασχέσεις λογαριασμών | Δήμοι: Αντιμέτωποι με «ραβασάκια» αναμένεται να βρεθούν μέσα στο προσεχές διάστημα εκατομμύρια φορολογούμενοι και επιχειρήσεις, που θα κληθούν να καταβάλουν στους δήμους ποσά που αγγίζουν συνολικά τα 500 εκατ. ευρώ περίπου και αφορούν σε απλήρωτα πρόστιμα, κλήσεις και σε ανεξόφλητα δημοτικά τέλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου», το «σαφάρι» των εντολών είσπραξης αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων, οπότε και θα αποσταλούν στους οφειλέτες τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Μάλιστα, προβλέπεται η αποπληρωμή τους να γίνεται μέχρι και σε 100 δόσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τον Δεκαπενταύγουστο οι δήμοι θα προχωρήσουν στην αποστολή των επιστολών που θα καλούν όσους χρωστούν χρηματικά ποσά να ρυθμίσουν τα χρέη του μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών από τη στιγμή που θα παραλαμβάνουν τη σχετική εντολή πληρωμής.

Οι οφειλέτες θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε περίπτωση που αγνοήσουν τη σχετική ειδοποίηση και δεν ενταχθούν στην προβλεπόμενη διαδικασία ρύθμισης, τότε οι δήμοι έχουν το δικαίωμα να τους μπλοκάρουν τον ΑΦΜ και να προχωρήσουν σε κατάσχεση του τραπεζικού τους λογαριασμού, ακόμη και σε κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους.

Σημειώνεται πως από τα συνολικά 500 εκατ. ευρώ που αφορούν σε ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους δήμους, τα 330 εκατ. ευρώ αφορούν στο δήμο Αθηναίων, με το «φέσι» να έχει συσσωρευθεί τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί σε συνολικά 1.150.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση

Όπως αναφέρει, εξάλλου, η εφημερίδα στη ρύθμιση για τα χρέη μπορούν να υπάγονται και οφειλές που θα βεβαιώνονται εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του νόμου. Μάλιστα, όσοι θα κάνουν χρήση της ρύθμισης θα απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους.

Ειδικότερα, όσοι πληρώσουν εφάπαξ τα χρωστούμενα, τότε προβλέπεται απαλλαγή 100% επί των προσαυξήσεων και των τόκων, για 24 δόσεις απαλλαγή 80%, από 25 έως 48 δόσεις 50%, από 49 έως 72 δόσεις 30% και τέλος από 73 έως 100 δόσεις απαλλαγή 10%.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα του Newsbomb.gr για την οικονομία

Σχετικές ειδήσεις