ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεταρρυθμιστική πρόοδο βλέπει στην Ελλάδα ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Μεταρρυθμιστική πρόοδο βλέπει στην Ελλάδα ο Κλάους Ρέγκλινγκ
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εύσημα στην Ελλάδα απέδωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητάς Κλάους Ρέγκλινγκ, για το ότι η χώρα μας εν μέσω κορωνοϊού συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις.

Με αφορμή τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να διατηρήσει «παγωμένο» το επιτοκιακό πέναλτι (step up margin) που συνόδευε τη δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα, διατηρώντας σε χαμηλά επίπεδα το κόστος των δανείων που έχει λάβει η χώρα μας στο πλαίσιο του δεύτερου Μνημονίου, ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε τα εξής:

«H Ελλάδα συνεχίζει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων υπό δύσκολες συνθήκες. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον και την αποδοτικότητα της δημόσιας διοίκησης.

Επιπλέον, εφαρμόζεται σημαντική μεταρρύθμιση του πλαισίου αφερεγγυότητας. Ως εκ τούτου, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έδωσαν θετική αξιολόγηση σχετικά με την ολοκλήρωση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της Ελλάδας.

Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να διατηρήσει και, όπου είναι απαραίτητο, να ενισχύσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για να υποστηρίξει περαιτέρω την οικονομική ανάκαμψη, να βελτιώσει την ανθεκτικότητα της οικονομίας και να στηρίξει τη δέσμευση για βελτίωση της μακροπρόθεσμης δυνητικής ανάπτυξης».

Να τονισθεί πως από το «πάγωμα» του επιτοκιακού πέναλτι η Ελλάδα κερδίζει 122,5 εκατ. ευρώ.