ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moodys: Διπλή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε Ba1 από Ba3

Moodys: Διπλή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε Ba1 από Ba3

Ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα η ελληνική οικονομία, έπειτα από την διπλή αναβάθμιση από την Moody's.

Μια εβδομάδα μετά την επενδυτική βαθμίδα που έδωσε στην Ελλάδα η DBRS έρχεται και η Moody's να αναβαθμίσει δυο σκαλοπάτια την Ελλάδα από Ba3 σε Ba1.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος οίκος διατηρούσε την Ελλάδα τρεις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ η Fitch και η S&P δίνουν αξιολόγηση ΒΒ+, δηλαδή μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική.

Την προηγούμενη Παρασκευή, η DBRS έδωσε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα στη χώρα μας, κάτι που είχε κάνει προηγουμένως και η Scope η οποία ωστόσο δεν αναγνωρίζεται από την ΕΚΤ.

Σχολιάζοντας την αναβάθμιση από την Moody's, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης:

«Η πιστοληπτική αναβάθμιση της Ελλάδας και μάλιστα κατά δύο βαθμίδες από την Moody's δεν είναι μόνο μια ακόμα επιβράβευση της δημοσιονομικής και συνολικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι κυρίως μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει πιστή σε μια πολιτική δημοσιονομικής σοβαρότητας. Πολιτική η οποία παρά τις δυσκολίες θα συνεχίσει να είναι προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί και στην επίτευξη των αντίστοιχων πρωτογενών πλεονασμάτων. Έχουμε πετύχει πολλά στην οικονομία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κρινόμαστε κάθε μέρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει χαμένη η πρόοδος που έχει σημειωθεί. Σταθερά, θα συνεχίσουμε να συνδυάζουμε την κοινωνική ευαισθησία με την οικονομική υπευθυνότητα».