ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογία: Δέκα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Φορολογία: Δέκα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Δέκα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προωθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στο φορολογικό νομοσχέδιο

Δέκα ακόμη πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προωθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, δήλωσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ 100,3. Πρόσθεσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο ήδη προβλέπει εννιά εξαιρέσεις για το τεκμήριο όπως για φυσικές καταστροφές, λόγους ανωτέρας βίας και γυναίκες σε κύηση.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε επίσης ότι με την εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών που δήλωσαν πέρυσι εισόδημα κάτω από το εισόδημα μισθωτού με τον κατώτατο μισθό, θα έχει μεσοσταθμική επιβάρυνση λίγο κάτω από τα 1.000 ευρώ ετησίως.

Ανέφερε ως παράδειγμα περίπτωση υπαλλήλου που πλήρωσε 1160 ευρώ και δεν θα πληρώσει παραπάνω χρήματα.

Ο υπουργός μίλησε για μείζον θέμα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διερωτώμενος «αν θα πρέπει να περιμένουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να το λύσει».

Διευκρίνισε, τέλος, ότι έχει προστεθεί διάταξη που αναφέρει ότι το τεκμήριο είναι μαχητό και όποιος θεωρεί ότι ανήκει σε άλλη περίπτωση μπορεί να ζητήσει από την εφορία να ελεγχθεί για να αποδείξει ότι εξαιρείται.