ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σλοβενία, όπως λέμε Ελλάδα

Σλοβενία, όπως λέμε Ελλάδα

Ένα στα τρία νοικοκυριά στη Σλοβενία δυσκολεύεται να καλύψει τις βασικές ανάγκες και ένα στα πέντε δεν κατάφερε να πληρώσει τους λογαριασμούς των δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας τουλαχιστον μια φορά μέσα στο 2014. Τα στοιχεία αυτά φέρνει στη δημοσιότητα έρευνα του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Σλοβενίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κόστος της στέγασης είναι μεγάλο βάρος για το 37% των νοικοκυριών, μέτριο για το 52%, ενώ μόλις το 12% δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Το μερίδιο των νοικοκυριών, που εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις με δυσκολία ή και μεγάλη δυσκολία, μειώθηκε κατά 3% το 2014, σε σχέση με το 2013 και διαμορφώθηκε στο 32%. Όμως, το μερίδιο, όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς των δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα και ανήλθε στο 19%.

Η έρευνα δείχνει ακόμα ότι το 35% των νοικοκυριών δεν μπορεί να δαπανήσει χρήματα για εβδομαδιαίες διακοπές όλων των μελών του, ενώ το 22% δήλωσε πως δεν μπορεί να έχει ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως άθληση, κινηματογράφο και συναυλίες.

Σχετικές ειδήσεις