ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες

Βαρουφάκης: Συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες

Συμφωνία με τους δανειστές για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας εντός των επομένων ημερών ή εβδομάδων βλέπει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για πρόοδο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο Brussels Group.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «μύθο» ότι η Ευρωζώνη θα είχε όφελος από μια έξοδο της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι Έλληνες θα ήταν αντιμέτωποι με ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στις Βρυξέλλες, η συμφωνία πρέπει να περιέχει επενδυτικό πακέτο για την Ελλάδα και να περιλαμβάνει μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και της δικαιοσύνης, ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια «bad bank» για να ξεμπλοκάρει το τραπεζικό σύστημα, αναλαμβάνοντας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες και μια αναπτυξιακή τράπεζα, συνδεδεμένη με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Επεσήμανε ότι στη συμφωνία θα ήταν καλό να συμπεριληφθεί μια λογική ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την δημοσιονομική πολιτική και να υπάρξει ένας τρόπος ανταλλαγής του ελληνικού χρέους που κατέχει η ΕΚΤ με νέο.

Συμπλήρωσε ότι η Γερμανία οφείλει να αποδεχθεί την αποτυχία του προηγούμενου προγράμματος διάσωσης και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να μπει σε μνημόνιο το 2010.

Σχετικές ειδήσεις