ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο Eurogroup την Τετάρτη

Νέο Eurogroup την Τετάρτη

H Eλλάδα έχει δύο κρίσιμα 24ωρα μπροστά της με το νέο Eurogroup να είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη με ορίζοντα την Πέμπτη που θα γίνει η τακτική Σύνοδος.

Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης συγκαλείται εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να συζητήσει για την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των 19 κρατών μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

"Οι νέες ελληνικές προτάσεις είναι ένα βήμα εμπρός", σημείωσε ο Τουσκ, απομένει όμως να γίνει πολλή δουλειά τις επόμενες ώρες. "Το Γιούρογκρουπ μπορεί να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα το βράδυ της Τετάρτης", πρόσθεσε ο ίδιος.

Η συνεδρίαση της Ευρωομάδας θα πραγματοποιηθεί την προηγουμένη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι σημαντικό βήμα χαρακτήρισε τις προτάσεις των ελληνικών αρχών που κατατέθηκαν στους θεσμούς ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δήλωσή του λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.

Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ επισημαίνει ότι παρόλο που οι ελληνικές προτάσεις έφτασαν νωρίς το πρωί με κάποια καθυστέρηση, αποτελούν «σημαντικό βήμα» προς την κατεύθυνση των προσδοκιών των τριών θεσμών. «Είμαι βέβαιος ότι το Eurogroup της Τετάρτης θα έχει αποτελέσματα, τα οποία θα υποβληθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης», αναφέρει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής και καταλήγει λέγοντας: «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται απλώς για μια πρόθεση να ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων αυτήν την εβδομάδα. Θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αυτή την εβδομάδα».

Σχετικές ειδήσεις