ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη

Bloomberg: Οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη

Ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Ρώσοι, αναφέρει το Bloomberg σε σχετικό του δημοσίευμα, επικαλούμενο την έκθεση του ΟΟΣΑ.

Στο δείκτη της παραγωγικότητας, βάσει του ΑΕΠ ανά ώρα εργασίας, η Ρωσία είναι τελευταία με 25,9, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται επίσης σε δυσχερή θέση στο 36,2, πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι στο 50, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, αφού οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Ειδικά για την περίπτωση της Ρωσίας, το Bloomberg αναφέρει ότι μαζί με τις επενδύσεις που μειώνονται και τα αδύναμα δημογραφικά στοιχεία, η χαμηλή παραγωγικότητα – ή το χρέος για την Ελλάδα- αποτελούν έναν από τους τρεις διαρθρωτικούς περιορισμούς που αφήνουν μια συρρικνούμενη οικονομία να «χωλαίνει», σύμφωνα με την Alfa Bank, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ρωσίας.

Σχετικές ειδήσεις