ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup LIVE: Ώρα αποφάσεων για τρίτη αξιολόγηση και δόση

Eurogroup LIVE: Ώρα αποφάσεων για τρίτη αξιολόγηση και δόση

Eurogroup | τρίτη αξιολόγηση: Στο «μικροσκόπιο» των Ευρωπαίων εταίρων βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς σε εξέλιξη είναι από τις 16:00 και μέχρι αυτή την ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στις Βρυξέλλες, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και τη συνακόλουθη έγκριση της δόσης για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

ΣΤΙΣ 18:30 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ - ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αυτή την ώρα πραγματοποείται η συνέντευξη Τύπου του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις των δανειστών για το ελληνικό ζήτημα, με τις τοποθετήσεις του προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Παρακολουθήστε LIVE τη συνέντευξη Τύπου του Eurogroup

Όλα όσα προηγήθηκαν της συνεδρίασης στο Eurogroup

Σεντένο: Έχουμε μεγάλες προσδοκίες

centeno draghi

Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, σημείωσε πως «αναμένουμε να λάβουμε σαφείς αποφάσεις σήμερα σε ό,τι αφορά το ελληνικό προγράμμα» και πρόσθεσε πως «οι οι Θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος και θα εξετάσουν την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης».

«Έχουμε μεγάλες προσδοκίες σήμερα, ως προς αυτό», συνέχισε ο κ. Σεντένο.

Ερωτηθείς σχετικά με την επόμενη εκταμίευση, υπενθύμισε ότι «σύμφωνα με τη φυσική αλληλουχία των γεγονότων, πρώτα θα λάβει το Eurogroup την απόφαση σχετικά με την έκθεση των θεσμών για τα προαπαιτούμενα και μετά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα εγκρίνει την επόμενη δόση».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχει το ενδεχόμενο προληπτικής γραμμής στήριξης για τη μεταμνημονιακή εποχή, τόνισε ότι «αυτό εξαρτάται από τις ελληνικές Αρχές». «Το πιο σημαντικό είναι να έχει (σ.σ. η ελληνική κυβέρνηση) την κυριότητα του προγράμματος. Ξέρουμε από προηγούμενη εμπειρία πόσο σημαντικό είναι αυτό και θα λάβουμε από κοινού αποφάσεις σχετικά με αυτό στο μέλλον» επισήμανε ο κ. Σεντένο.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Μάριο Σεντένο

Διαβάστε επίσης:

Τζανακόπουλος στο Facebook: Περιμένουμε την έγκριση του Eurogroup

Από πλευράς κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε: «Στις 4 ώρα Ελλάδας, συνεδριάζει το Eurogroup το οποίο αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης ώστε να περάσουμε και τυπικά στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από το πρόγραμμα και την μνημονιακή επιτροπεία».

Ντομπρόβσκις: Εντός τροχιάς το ελληνικό πρόγραμμα

dombrovskis

«Τα επόμενα στάδια του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να συζητηθούν σήμερα, μεταξύ άλλων στο Eurogroup που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς, έχουν υιοθετηθεί τα περισσότερα προαπαιτούμενα και υπάρχει υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων».

«Ως εκ τούτου», ανέφερε, «οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται σήμερα να εγκρίνουν την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την επόμενη δόση των δανείων προς την Ελλάδα».

«Όταν γίνει αυτό, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα επόμενα στάδια του ελληνικού προγράμματος», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για το Eurogroup

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για την τρίτη αξιολόγηση

Σχετικές ειδήσεις