ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλειστηριασμοί: Έρχεται νέο «κύμα» - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Πλειστηριασμοί: Έρχεται νέο «κύμα» - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Στους πλειστηριασμούς επικεντρώνεται πλέον όλο το ενδιαφέρον των δανειστών, αφού από τις 21 Φεβρουαρίου θα διεξάγονται αποκλειστικά από ηλεκτρονικά μέσα, ανεξάρτητα από τον χρόνο επίδοσης της επιταγής και επιβολής της κατάσχεσης.

Άλλωστε οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι από τα φλέγοντα θέματα που θα απασχολήσουν και το EuroWorking Group αφοί οι θεσμοί θεωρούν μείζονος σημασίας την ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών σε όλη την επικράτεια.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει δεσμευτεί για την ομαλή και διαρκή εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Οι θεσμοί έχουν δώσει ειδική σημασία για το κατά πόσο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται αδιάλειπτα παρατηρώντας τις πράξεις που θα γίνουν και μέσα στον Φεβρουάριο.

Νέο κύμα πλειστηριασμών

Η αποκλειστική εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να φέρει σαρωτικές ανατροπές στους οφειλέτες. Ουσιαστικά διαμορφώνεται ένα νέο καθεστώς για τους «κόκκινους» δανειολήπτες, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία με αναβολές και ακυρώσεις και πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεγάλο κύμα πλειστηριασμών.

Η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει στο «στόχαστρο» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές για μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τάξεως των 10-11 δισ. ευρώ, στα οποία προστίθενται επιπλέον δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν σε περιστασιακούς κακοπληρωτές.

Σχετικές ειδήσεις